Tajuk : Udang Goreng Mentega
link : Udang Goreng Mentega
Udang Goreng Mentega
Bahan-bahan:
500gm udang harimau – siang, belah belakang, cuci bersih dan toskan
4 biji telur saiz kecil
1/2 cawan susu segar
1 pokok daun ketumbar – hiris
7 biji cili api – hiris
Secubit garam
Sedikit mentega
Sedikit minyak masak
Cara:
1. Goreng udang hingga bertukar warna dan ketepikan. Pukul telur dengan susu segar, ketepikan.
2. Lebihan minyak tadi tambahkan dengan mentega.
3. Bila mentega mencair dan panas, tumiskan cili api dan daun ketumbar. Sepatutnya daun kari ya tapi sebab anak-anak tak suka daun kari saya tukar dengan daun ketumbar.
4. Masukkan udang, kacau sebati dan masukkan pula campuran telur dan susu. Kacau sebati.
5. Biarkan seketika di atas api dan bolehlah dihidangkan.
Selamat mencuba!
Sumber: Resepi Limau
✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli
Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2r2qNRa
(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!
Thus Article Udang Goreng Mentega
Anda sedang baca artikel Udang Goreng Mentega dengan alamat pautan https://johorbaharunews.blogspot.com/2017/05/udang-goreng-mentega.html
0 Response to "Udang Goreng Mentega"
Catat Ulasan